vineri, 18 decembrie 2009

Răni

După căderea în păcat omul a învăţat să rănească şi chiar să ucidă.
Răneşte oameni cu vorba, sau lovindu-i cu palma, cu pumnul, cu piciorul...
Câteodată se foloseşte de obiecte contondente sau chiar de arme.
O face la supărare sau chiar premeditat.
Dar acest lucru, care ţine de porniri păcătoase se manifestă şi asupra animalelor sau plantelor: lovite, schilodite, însemnate...
Ba mai mult omul produce răni adânci chiar în frumuseţile din zona minerală. Nu aţi văzut stalactite rupte în peşteri fără nici un rost?
Nu e mai puţin adevărat că răutatea omului se manifestă şi asupra corpurilor construite: bănci rupte sau scrijelite în parcuri, garduri mâzgâlite, burlane îndoite...
În general în natură vedem munţi de PET-uri şi gunoaie în locurile în care ar trebui să fie doar verdeaţă, toate sub imperiul sloganului "după noi potopul".
Bunătatea unui om şi maturitatea sa ar trebui să se manifeste şi în înfrânarea de la pornirea de a face rău în orice domeniu.

1 comentarii:

Misu Radovici 23 decembrie 2009 la 13:54  

Trist, dar ... adevarat!
As vrea ca cel putin mediul crestin sa dea dovada de responsabilitate in acest domeniu si de ce nu sa priveasca acest lucru ca o provocare care sa dovedeasca faptul ca iubim creatia lui Dumnezeu in totalitate ... Sa reparam ceea ce altii strica, sa facem curatenie acolo unde altii murdaresc, sa adunam acolo unde altii imprastie gunoaiele!
E o povocare! Care din noi o accepta??? Cel care iubeste cu adevarat pe Domnul! Cine iubeste pe Domnul va iubi intreaga lui creatie!
Fii binecuvantat!

Trimiteți un comentariu

Vă mulţumesc pentru comentariu!
Thanks for your comment!

  ©Template by Dicas Blogger
Adapted by Jurnalul lui Mitruţ